Enviat per: SRC | 23 Març 2009

2ª Jornada Ecoinnovació 2009

2ecoinnova

Jornada realitzada a Terrassa el 29 d’abril 2009 al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) sota el titol de “Un espai generador d’idees i catalitzador d’oportunitats”.

Objectius:

Amb aquesta II Jornada volem perseverar en els principis que van inspirar la primera edició: Facilitar un marc de referència per a l’intercanvi d’informació i d’experiències al voltant de l’Ecoinnovació.

És a dir, com produïm respostes intel·ligents per aprofitar les noves possibilitats (les ecotecnologies), i contribuir a millorar ambientalment els nostres sistemes productius, fent de l’ecoinnovació (produir noves idees, noves formes d’organització, nous dissenys, nous productes) una gran oportunitat per contribuir a canviar el model productiu, fer-lo més eficient, més competitiu, més exigent amb els nous temps.

En aquest sentit, volem donar a conèixer les experiències que al voltant del Pla de la Innovació de la nostra ciutat, s’estan generant al nostre entorn. Particularment les d’aquelles empreses de la nostra ciutat que formen part activa del Cluster d’Eficiència Energètica del Govern de la Generalitat.

També és una bona oportunitat per conèixer l’Estudi econòmic de les empreses del sector econòmic del medi ambient a Catalunya, un dels pocs sectors en creixement, així com estudis de la Càtedra UNESCO de la Sostenibilitat .

Es tracta d’una Jornada que té lloc en un context de crisi global, on les noves propostes al voltant del Green new deal, un camí emprés pel nou president dels EUA, i també per la UE, signifiquen un compromís i una oportunitat a gran escala per a generar activitat econòmica sobre unes noves bases: produir riquesa unint la innovació tecnològica i la innovació social per a avançar cap a una economia del futur compromesa amb la prevenció i mitigació del canvi climàtic.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: