Enviat per: SRC | 13 Abril 2008

Distintiu de “qualitat ambiental”

qualitat ambiental La Generalitat crearà un registre de les empreses que segueixin bones pràctiques ambientals. Les empreses obtindran un distintiu de “qualitat ambiental” en els seus productes com a reconeixement públic de l’esforç realitzat.

El secretari general de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Eduard Pallejà, ha anunciat que el seu departament crearà un registre d’empreses que s’hagin compromès voluntàriament a seguir bones pràctiques ambientals més enllà del que exigeix la llei.

Aquest registre podria començar a funcionar a l’estiu, i la inscripció es faria efectiva desprès de comprovar que l’empresa està efectivament complint allò que ha promès. A canvi, les empreses obtindran un distintiu de “qualitat ambiental” en els seus productes com a reconeixement públic de l’esforç realitzat.

També hi haurà un registre estatal

Per la seva banda, la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, va presentar ahir el Sistema de Compromisos Voluntaris per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, un registre també voluntari on les empreses apuntaran el seu compromís de reducció anual de CO2, en especial en els sectors anomenats difusos (transport, construcció, comerç, residus, agrari i institucional).

Narbona va explicar que es tracta d’una iniciativa conjunta amb l’Observatori de la Sostenibilitat (OSE) que s’enmarca en l’Estratègia Espanyola de Canvi Climàtic i Energia Neta. Les reduccions d’emissions que s’hi presentin hauran de ser verificables, tant físicament com per la seva metodologia de càlcul, amb l’objectiu d’assolir una reducció anual d’un milió de tones de diòxid de carboni.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: