Enviat per: SRC | 11 Abril 2008

Finalitza Expo CO2

expo CO2 Finalitza Expo CO2 reclamant un canvi radical en les polítiques sobre canvi climàtic

El congrés europeu sobre el mercat i l’economia del clima celebrat a Barcelona va certificar la consolidació dels mercats de carboni.

Expo CO2, el congrés europeu sobre el mercat i l’economia del clima, va tancar ahir les portes a la Casa Llotja de Mar de Barcelona després de dos dies de debats i ponències dels principals experts del sector. La principal conclusió del congrés va ser la necessitat de realitzar canvis integrals en totes les polítiques públiques relacionades amb el canvi climàtic, per tal de reduir la seva vulnerabilitat i tenir en compte els riscos del clima en l’avaluació integral dels processos públics.

Els prop de 200 assistents al congrés també van estar d’acord amb què l’economia del clima està donant les seves primeres passes i encara té un llarg camí per recórrer, un camí que afecta àrees molt diverses i implica a un ampli grup d’actors. Alhora, les noves tecnologies jugaran un paper molt important per fer front al canvi climàtic, ja que només les tecnologies de futur aconseguiran modificar els actuals escenaris energètics.

Un mercat plenament consolidat
D’altra banda, Expo CO2 -organitzat conjuntament per la fundació Fòrum Ambiental i la Cambra de Comerç de Barcelona– va servir també per certificar que els mercats de carboni estan plenament consolidats. Als mercats continus, el preu del CO2 està fixat en 25 euros per tona al 2008, un preu que evolucionarà fins els 26 euros/tona el 2012. Els experts que van participar al congrés van destacar que aquest preu ha aconseguit finalment que el CO2 tingui un valor competitiu que permetrà invertir en innovació i reducció d’emissions de diòxid de carboni.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: